Belföld

Apátfalva felől szakad a Jobbik?

A párt vásárhelyi szervezte nem kommentálta az apátfalviak kilépését.

18 apátfalvi jobbikosok közül 15-en kiléptek a pártból, számol be többek között a hirado.hu és a magyarnarancs, arról írva, hogy a szabolcsi pártszakadás már Csongrád megyére is átterjedt.

Az apátfalvi Jobbik tagjai nem értettek egyet a megyei és a szegedi személyi döntésekkel, ezért petíciót is írtak a párt vezetésének. Választ nem kaptak, ezért döntöttek a kilépés mellett.

Czigeldrom-Korom Zoltán a testület volt elnöke az m1 Híradójában azt mondja: az országgyűlési választásokon Csongrád megyében csak a harmadik helyen végzett a Jobbik. Szegeden nagyon rosszul szerepelt a párt. Szerinte azért, mert a párt megyei vezetése és a jelöltek is népszerűtlenek.

A hírt és a történteket a párt megyei alelnöke, a vásárhelyi szervezet vezetője, Dombi-Kiss László nem kívánta kommentálni, mint ahogy azt sem, hogy sajtóértesülések szerint a Jobbik szövetkezne helyi szinten a baloldallal vagy a kormánypártokkal az őszi választásokra.

 Pörzse, Vona és Dombi-Kiss tavasszal Vásárhelyen / Vásárhely24

Sneider Tamás a pár alelnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: a pártvezetés alapvetően nem akar sem közös fideszes, sem közös baloldali jelöltet indítani. „Azt nem mondom, hogy helyi döntések alapján nem történhetnek ilyen típusú jelölések vagy ilyen típusú támogatások, de hogy ez jobboldali vagy baloldali jelölt lesz-e, azt nem lehet megmondani. Ami biztos, hogy sem a Fidesszel, sem baloldali, szélső liberális, szélsőbaloldali jelölttel nem akarunk közösen elindulni” – mondta az Országgyűlés jobbikos alelnöke – írja az mno.hu.

Dombi-Kiss László cáfolta, hogy Vásárhelyen a baloldallal közösen jelölnék Kendi Imrét, a K’Art ügyvezetőjét, mint arról korábban beszámoltunk. Mint elmondta a párt alulról építkezve nevezi meg jelöltjeit, de a 10 ezernél több lakosú települések esetében a végső döntés a párt országos szervezetéé, mivel ott is meghallgatják a jelölteket.

Dombi-Kiss László még elmondta, pár héten belül nevezhetik meg a Jobbik őszi, vásárhelyi jelöltjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik