Belföld

Több hete kínlódnak a Gábor utcán

Ivóvíz vezetéket cserélnek. A lakók egy része örül, de sok a probléma.

A Gábor és a Kistöltés utcára hirdetett fórumot dr. Havasi Katalin települési képviselő, ahová szinte mindenki eljött aki az utcában lakik, jelezve, a téma iránti nem mindennapi érdeklődést.

Elhangzott pár hete kezdődött a munka mely során a régi ivóvízvezeték teljes cserjét végzik. Ez az ivóvízminőség javító projekt része, amit azonban csak azon városrészekben kell elvégezni ahol rossz a hálózat. A Gábor utca pedig ilyen. A lakók ennek a részének nagyon örülnek is, bíznak benne, a jövőben kevesebb lesz a csőtörés. Az utcát végig felbontották.

 Ez a kép Velencében is készülhetett volna. De nem, Ez a Gábor utca kis köze.

A kivitelezés tempójára, minőségére azonban sok panasz érkezett. A kis utca-közben például két ház áll, ott két család lakik, de már három hete csak gumicsizmával tudnak közlekedni, mesélte egy ott lakó férfi. Náluk a bekötést még el sem kezdték.

A talaj tömörítésére is panasz érkezett, amire a kivitelező azt mondta, valóban jogos, de októberig a betemetett nyomvonal ülepedni fog, akkor fogják elvégezni az út újraaszfaltozását.

A projektvezető még elmondta, 5 napon belül végeznek, a gödröket is visszatemetik, azután már csak a házi bekötések lesznek hátra, de az a közlekedést nem zavarja. A munka végeztével egyébként csak az út szélét aszfaltozzák újra év végén, mivel az uniós pályázat csak sávos helyreállítást engedélyez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik