Belföld

Gulyás: inkább az alkohol, mint a kereskedelmi tévék

A CÖF-nek is volt olyan megszólalása, amin felháborodott – derül ki abból az interjúból, amit a 444 készített a parlament törvényalkotásért felelős fideszes alelnökével, Gulyás Gergellyel.

Nem dicsőség az, ha valaki a pártjával szemben szavaz – mondta a portálnak Gulyás. Szerinte csak a liberális újságírók tartják „rossz mameluknak” azokat a képviselőket, akik megtartják a párt irányvonalát, pedig van, amivel Gulyás is szembemenne. Ha például a Fidesz támogatná a halálbüntetést, bárhogy is döntene a frakció, nem lenne hajlandó megszavazni azt – mondta az alelnök.

Arra a kérdésre, hogy meggyőződésből mondta-e, hogy a Transparency International az MSZP-nek kampányol, Gulyás azt mondta, hogy a kampányban az ember néha a szükségesnél is élesebben fogalmaz. Úgy látja azonban, hogy a civilszervezetek szimpátiája soha nem irányult a polgári konzervatív jobboldal felé.

Azt viszont felháborítónak és tűrhetetlennek tartja, hogy a Civil Összefogás Fórum párhuzamot von a 2006-os rendőri erőszak és az Átlátszó.hu tevékenysége között. Az „örök ellenzéki” Bodoky Tamás főszerkesztő elismerésre méltó munkát végzett a rendőri erőszak feltárásában – mondta Gulyás, hozzátéve, hogy annak nem örül, ha a kormányzati munkát felügyelő szervezetek külföldi támogatásból működnek, mert ez helytelen befolyásszerzés látszatát keltheti.

Azt, hogy a köztévé híradója ellátja-e a hatalom ellenőrzésének feladatát, Gulyás nem tudta megválaszolni, mert mint mondta, az internetről tájékozódik. Úgy véli viszont, hogy a közmédiában teljesül a BBC-norma – egyharmad arányban az ellenzék, egyharmad arányban a kormány és egyharmad arányban a kormánypárt képviselői szerepelnek. Az Antall-kormány idején sokkal elfogultabb volt az akkor konkurencia nélküli köztévé – mondta.

Gulyás szerint az alkohol gyakorlatilag kevesebb társadalmi kárt okoz, mint a kereskedelmi tévék. Az alkoholfogyasztás egészséges mértékben rendben van, a kereskedelmi médiából viszont nagyon csekély az a mérték, ami még egészséges – véli a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik