Belföld

III/II-es tiszt volt az új államtitkár

A Belügyminisztérium új rendészeti államtitkára, Tasnádi László kihagyta az életrajzából a fontos adatot – írja a HVG.

A nyugalmazott rendőr dandártábornok 1978-ban szerelt fel a BRFK-hoz, ahol a hivatalos életrajza szerint alosztályvezetőként dolgozott. Azt azonban elfelejtette megemlíteni, hogy a BM III-as állambiztonsági főcsoportfőnökségébe tagozódó BRFK III/II – 2 alosztályán tevékenykedett, és ahogyan azt a Heti Válasz korábban megírta a kivégzett miniszterelnök Nagy Imre újratemetésén kapcsolatban állt több ügynökkel.

Az ügynökök irányítása volt a feladata

Az Index levéltári információkon alapuló információi szerint az újratemetés idején Tasnádi László egy Amur és egy Vera fedőnevű titkos megbízott (tmb.) kapcsolattartó operatív tisztje volt (a tmb-k elvi meggyőződésből vettek részt a titkos együttműködésben, a kapcsolattartó operatív tisztek feladata a hálózati munka szervezése és az ügynökök irányítása volt.)

Orbán Viktor egyébként múlt hét szerdán javasolta Tasnádi kinevezését a Belügyminisztérium államtitkárának. Az államtitkár 1953. november 4-én született Budapesten. Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, 2001-ben közigazgatási szakvizsgát tett.


Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A Volánnál kezdett

1972 és 1977 között a Volánnál dolgozott ügyintézőként. 1978 és 1990 között a BRFK alosztályvezetője volt. (most már az is kiderült milyen beosztásban) 1990 és 1992 között a Nemzetbiztonsági Hivatal alosztályvezetőjeként, 1992 és 1998 között az Információs Hivatal osztályvezető-helyetteseként dolgozott. 1998 és 2000 között a Belügyminisztérium Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának volt a főosztályvezetője. 2000-2002 között az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Bűnügyi Igazgatóságának igazgatója volt. 2003 és 2010 között a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. vezérigazgatójaként működött

2010. júniusa óta a Belügyminisztérium Miniszteri Kabinetjének kabinetfőnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik