Belföld

Elárverezik Orbán Viktor tollát

Jótékonysági aukciót szervez a BÉT a magyar tőzsde 150 évvel ezelőtti megnyitása alkalmából.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) megbízásából szervezett aukción szerepel többek között egy Áder János köztársasági elnök által felajánlott és dedikált emléklap, egy Orbán Viktor miniszterelnök által felajánlott töltőtoll. Egy Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök által felajánlott és dedikált fotómontázs, André Kostolany hagyatékából számos értékes és egyedi tárgy, valamint a BÉT csengőjének aranyozott kicsinyített másolata és a BÉT eredeti alapító okirata.

Utóbbiban negyvenkét évnyi kényszerszünet után, 1990-ben döntöttek a Budapesti Értéktőzsde megalapításáról – közölte az árverést szervező Front Page Communications az MTI-vel. Kalapács alá kerülnek továbbá műtárgyak, eredeti, történelmi jelentőségű részvények, valamint a tőzsdét ábrázoló korabeli, értékes képek, tusrajzok is. A jótékonysági aukció katalógusa az összes felajánlott tárggyal megtekinthető a tőzsde honlapján.

A köztársasági elnök fővédnökségével zajló árverés teljes bevételét a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését célzó oktatás – a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügyi Tanszék Alapítványa – támogatására ajánlja fel a BÉT.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik