Belföld

Amit nem lehet kihagyni – Hódfényfeszt Vásárhelyen

Szent Iván éj, Múzeumok Éjszakája, kézművessör-fesztivál, kultúra és koncertek 3 napon át a sétálóutcán.

Lassan csepegtek az információk a Szent Iván éji mulatság idei programjaival kapcsolatban. Ezeket most összeszedtük és örömmel ajánljuk a június 20-21-22-ra, a BFMK által szervezett fesztivált.

A 3 nap már tavaly is nagy sikerrel zajlott, idén nevet is kapott. A Hó(l)dfényfeszt a Szent Iván éji misztikumot tűzzel és tündérekkel, a házi, kézműves söröket, a különleges éjszakai múzeumlátogatásokat ötvözi a nagyszerű könnyűzenei koncertekkel és mulatsággal.

A programban részt vesz a BFMK-n kívül a Tornyai, a Galéria, és az Emlékpont. A pénteki megnyitó után – ekkor már lehet kortyolni a kézműves sör-remekeket is – kezdődnek is a színpadi programok.

18 órától itt lesz a Colorado Country Band és a line dance csoport, majd a Blues Br. Others ad show-t, fél tíztől pedig a Hestia tűzzsonglőr csapat varázsol.

22 órától féktelen bulira készülhetünk a kelta folkpunkot játszó Firkin együttessel. A Firkin 2008-ban alakult, azóta rendszeres fellépői a legrangosabb fesztiváloknak. Öt lemezük jelent meg, a legutóbbi 2014 elején.

Szombaton még magasabb fokozatba kapcsolhatunk, este színpadon a vásárhelyi Twentees, majd a magyar funky királyai az United Pély Barnával akik erre az estére nemcsak saját nótáikat hozzák, de felcsendülnek Earth Wind and Fire és Cool and the Gang dalok is.

A közel két órás koncert után, 22 órától pedig színpadon az Intim Torna Illegál. Az alternatív zenekart 2010-ben alapította a Kistehénből kilépett Dorogi Péter, Kiss Sándor, Gálos Ádám és Nádasdi János. Olyan dalaik váltak slágerré mint a Vágjál lyukat a kádba, a Felhő fenn az égen, vagy a Mennyország kapujában.

Vasárnap továbbra is várnak a múzeumok és Shakespeare művének tréfás manójával fémjelzett varázslatos táncshow is lesz a BFMK-ban. A 3 napos forgatagot a sétálóutcán rendezik. Ott találkozunk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik