Belföld

Új zenekar alakult a Bonanza nyomdokain

50 százalékban vásárhelyi, 50 százalékban Banzai, a szerdán bemutatkozó Respect.

Lányi Lala nem hagyta ott a Kozmixot, csupán arról van szó, összeállt örömzenélésre az ex banzájos barátjával., Menzcel Gáborral. A közös muzsikálás és a 80-as évek szintipop-new wave irányvonalának kölcsönös szeretete annyira komollyá vált, hogy a Respect néven alakított zenekar, úgy tudjuk hamarosan albumot ad ki.

A Bonanza Banzai 1988-as alakulása, majd 94-es feloszlása után a magyar poppiacról szinte eltűnt a Depeche Mode stílusú muzsika. Ákos szólókarrierjéből néha visszaköszönt, Hauber Zsolt a Le Prelude zenekarral vigasztalódott, majd a Fresh lányok útját egyengette. Menczel viszont átmenetileg hátat fordított a nyilvános zenélésnek. Mellettük pedig még említésre méltó volt talán a Popular nevű banda.

Lányi Lalának a Kozmix előtt is kedvence volt a stílus. A kilencvenes évek elején Vásárhelyen és Szegeden működő New Times és Crash zenekarok, ah nem is konkurenciát, de kellemes alternatívát nyújtottak a nagy elődöknek. Vásárhelyen ekkor nem múlt el buli New Times dal nélkül.

Lala a Kozmixba is belecsempészte dallamait, sőt a Csak egy mozdulat című balladának egyik strófája, a New Times Jégvirág refrénje.

Lányi Lala és Menczel Gábor, azaz a Respect már egy demót is közkinccsé tett a videó megosztón. A két dalrészlet közül a második szövegben és zenében is új, az első viszont az egyik legnagyobb New Times siker az Ősidők felfrissített változata. A zenekar debütálását május 28-án, az A38-on tartják Lala 40. születésnapja alkalmából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik