Belföld

Tovább késik a Futár

A tervezettnél később, de lassan befejezik a budapesti forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer (Futár) kiépítését; a csaknem hétmilliárd forintos beruházás beszállítóját kötbérfizetésre kötelezte a főváros - számol be róla a Napi Gazdaság.

Utolsó fázisában tart a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerének kiépítése – tudta meg a lap a BKK-tól -, a járművek többségének irányítását és felügyeletét már az új rendszerben végzik. A villamosflotta felének szerelése az előírt határidőn túl, a szállító miatt késedelmesen fejeződik be, ezért a BKK kötbérezni kívánja a rendszer szállítóját.

A hatvan százalékban európai uniós társfinanszírozású projektnél ugyanakkor sikerült a csaknem négymilliárd forintos támogatási összeget teljes egészében megőrizni és sikeresen lehívni – hangsúlyozta a BKK.

A hátralévő költségeket a fővárosi önkormányzat által a kötelező társfinanszírozásban biztosított kétmilliárd forint önerőből finanszírozzák. A 6,7 milliárd forint kivitelezési költségből május elejéig 6,2 milliárd forintot fizettek ki, amelyből félmilliárd forint kötbért érvényesítettek. A késedelem szankcionálására a cikk szerint további eszközök is a BKK rendelkezésére állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik