Belföld

Magyar nőt éltetnek az ukránok

A Bocskort bemutató ukrán médiumok kiemelik, hogy az ukránon és a magyaron kívül kitűnően beszél angolul és oroszul is, valamint főiskolai tanárként végzett kutatásainak egyik fő témája az ukránok és a magyarok együttélése Ukrajnában. Arra pedig különösen büszkék, hogy Bocskor Andrea – ha csak közvetve is, de – Ukrajna első képviselője az Európai Parlamentben.

Gyakorlatilag valamennyi ukrán sajtóorgánum szó szerint idézi az újdonsült európai politikus azon nyilatkozatát, mely szerint a kárpátaljai magyar közösség képviselőjeként szükségesnek tartja, hogy az európai politikusok előtt megjelenjenek az ott élő magyarság ügyei, törekvései, különös tekintettel a jelenlegi nehéz ukrajnai helyzetre. Elsődleges fontosságúnak ítéli, hogy az Ukrajnában lezajlott elnökválasztás meghozza végre a várt politikai stabilitást az országnak, és elősegítse annak útját az európai integráció felé.

Érdekesség, és a kárpátaljai magyarságra nézve ígéretes mozzanat, hogy a Bocskor Andrea megválasztásáról szóló sajtóbeszámolók egyike sem akad fenn a kettős állampolgárság problematikáján. Holott azzal mindenki tisztában van, hogy EP-képviselő csakis olyasvalaki lehet, aki valamely uniós tagállam állampolgárságával (is) rendelkezik.

Bocskor és a facebook

A Fidesz új EP-képviselője 2010-ben csatlakozott a piacvezető közösségi oldalhoz, és rögtön lájkolta az I love alvás közösséget. Szereti A rettenthetetlen című filmet Mel Gibsonnal (a nők egyik kedvenc filmje amúgy), 2012-ben lájkban mondta el Adele-rajongását. 2013-ban nem bírta tovább, és belépett a Best nails “körömművészeti” rajongói közösségbe, és az egyik legérdekesebb előéletű Szávay István jobbikos külpolitikai szakértő iránt is kifejezte pozitív érzelmeit egy tetszikeléssel. Idén nyitott a facebookon a Fidesz felé, s az unortodox megoldások híveként  Hende, Varga Mihály és Orbán lájkolásán túl az Egyszerű, gyors receptek oldalt is bevette a kedvencei közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik