Belföld

Jávor: újraírja a politikát az ellenzéki oldalon az eredmény

Az erőviszonyok kiegyenlítődése az ellenzéki oldalon újraírja a politikát – vélekedett Jávor Benedek, az Együtt-PM képviselőjelöltje az európai parlamenti (EP-) választás másnapján, hétfőn reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az ellenzéki oldalra immár nem egy párt dominanciája, hanem hasonló társadalmi támogatottságú politikai erők jellemzőek – tette hozzá. “Hiszek abban, hogy a megújulás zászlóshajója az Együtt-PM lesz” – mondta a párt EP-képviselőjelöltje.

Kiemelte, hogy egy éve alakult pártja számára ez az EP-választás volt az első önálló megmérettetés és az elért 7,2 százalékos országos eredmény siker.

Jávor Benedek vasárnap este arról beszélt, hogy a jó EP-választási eredmény önálló induláshoz is vezethet az őszi önkormányzati választásokon, “hacsak nagyon jó érvek nem szólnak ellene bizonyos helyzetekben”.
Jávor Benedek az Együtt-PM listájának második helyén áll, de miután a listavezető Bajnai Gordon korábban jelezte, hogy biztosan nem megy Brüsszelbe, ezért kijutónak számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik