Belföld

Itt a riasztás: jégzivatar zúdulhat a nyakunkba

Az ország nagy részén számítani kell felhőszakadásra és viharos szélre az elkövetkezendő órákban.

Az Országos Meterorlógiai Szolgálat hétfőn délután citrom- illetve narancssárga riasztást adott ki az ország több régiójára. Sokfelé számíthatunk zivatarok kialakulására, amelyekhez felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék), és 2 centi átmérőjű jég is társulhat. A zivatarokat viharos, 60-80 kilométer per órás szél széllökések kísérhetik.

Helyenként – elsősorban hegyvidéki területeken – előfordulhat intenzívebb esőzés is. Egy-egy kisebb körzetben akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Délnyugaton pedig 2 centi feletti jégméret és akár 90 km/h körüli szélroham is előfordulhat.

Éjszakára valamelyest mérséklődik a zivatartevékenység, de hajnalban dél felől újabb felhők érkeznek. Keddre Nógrád, Heves, Borsod és Hajdú-Bihar megyére narancssárga, az összes többi megyére citromsárga figyelmeztetést adott ki a közelgő felhőszakadások miatt az OMSZ.

A hónap hátralévő részében is marad a csapadékos, szeles idő. A napi maximumok ma és holnap is 28 fok környékén alakulnak, a hét második felében azonban zuhanni kezd a hőmérséklet, és pénteken már csak 20 fok körül lesz a legmelegebb órákban.

Kevés szebb dolog van az éjszakai viharnál

Mármint ha védett helyen van benne részünk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik