Belföld

Orbán többet vár tőlünk

Orbán Viktor miniszterelnök reméli, hogy az európai parlamenti (EP-) választás magyarországi részvételi aránya legalább az európai középmezőnyben lesz. “Nem szeretném, hogyha méltatlan képet mutatna Magyarország az európai elkötelezettséget illetően, márpedig a részvételi arány erről is beszél” – mondta a kormányfő, miután feleségével, Lévai Anikóval vasárnap 12 óra után néhány perccel leadta szavazatát Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában.

Azzal kapcsolatban, hogy a friss részvételi adatok mintegy két százalékkal elmaradnak az öt évvel ezelőttitől, Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy ez még az elviselhetőség határán belül van. “Mi kampányoltunk, amit tudtunk, megtettünk, mindenkihez eljutottunk, mindenkivel beszéltünk” – tette hozzá, majd megjegyezte: a magyar egyébként is olyanfajta, hogy szereti az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat – így van ez az adóbevallásnál és a hivatalos ügyek intézésénél is -, ezért bízik abban, hogy délután még lesz egy újabb jelentős részvételi hullám.

A miniszterelnök arra bíztatta a választókat, menjenek el voksolni, “ne vegyék félvállról a dolgot”, ez egy fontos ügy Európának és a magyaroknak is, mert nem mindegy, kik képviselik az országot az unióban a következő években.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik