Belföld

Jávor: egy mandátum biztosnak látszik

Jávor Benedek szerint az internetes sajtóban megjelent információk, illetve az Együtt-PM szavazóköri delegáltjai révén szerzett részinformációk bizakodásra adnak okot, és egy Együtt-PM-es európai parlamenti mandátum biztosnak látszik. Erről az EP-képviselőjelölt újságíróknak beszélt vasárnap a szövetség eredményváróján.

Azt mondta, úgy látszik, hogy legalább egy mandátumuk meglesz, ami visszaigazolja azt a döntésüket, hogy az országgyűlési választás után az EP-választásnak már egyedül futottak neki.

Hangsúlyozta: az viszont egy nagyon fontos kérdés lesz, hogy az ellenzéki pártok együttesen jobb vagy rosszabb eredményt érnek-e el, mint április 6-án.

Az Együtt-PM értékelni fogja az EP-választás eredményét, mert ez sok mindent befolyásol a következő napok, akár évek politizálását illetően is – felelte arra a kérdésre, hogy az önkormányzati választásoknak is egyedül vágnak-e neki. Hozzátette: ha jó eredményt érnek el, az mindenképpen megerősíti azt – “hacsak nagyon jó érvek nem szólnak ellene bizonyos helyzetekben” -, hogy a baloldal és az ellenzéki politizálás megújításához az önálló választási indulás vezet el.

Jávor Benedek az Együtt-PM listájának második helyén áll, de miután a listavezető Bajnai Gordon korábban jelezte, hogy biztosan nem megy Brüsszelbe, ezért első kijutónak számít.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik