Belföld

Egy óra az urnazárásig

A választásra jogosult Csongrád megyeiek 22,47 százaléka vett részt délután öt óráig az európai parlamenti választáson.

Sehol sincs sorban állás, így várhatóan az összes szavazókör be tud zárni este 7 órakor – közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap délután az MTI-vel. Nem meglepő. Könnyen lehet ugyanis, hogy negatív részvételi rekord születik a mai EP-választáson.

Délután öt óráig választásra jogosultak 24,06 százaléka, 1 millió 932 ezer ember ment el szavazni. Budapest a legaktívabb, a fővárosban már 30 százalék feletti a részvétel. Százalékban Hajdú-Bihar megyében szavaztak eddig a legkevesebben.

Két órával az urnazárás előtt 76 337 Csongrád megyei szavazott. Szegeden a választópolgárok 24,64 százaléka kereste fel a városban kijelölt 50 szavazókör valamelyikét. A hódmezővásárhelyi részvételi arány öt órakor valamivel a megyei átlag felett volt. 9207-en éltek a választójogukkal, a szavazók 24,66 százaléka. A 41-es szavazókör volt a legforgalmasabb. Itt közel 350-en voltak voksolni

Szavazni este hét óráig lehet. A hét, a kilenc, a tizenegy, az egy és a három órás adatokat a linkekre kattintva olvashatja. Az EP-választásról egy részletesebb beszámolót itt talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik