Belföld

A csodára is számít Gyurcsány

Egy mandátum elérése a kötelező minimum a Demokratikus Koalíció (DK) számára az európai parlamenti választáson – mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök vasárnap Budapesten újságíróknak az MTI tájékoztatása szerint.

Gyurcsány Ferenc a párt eredményváró rendezvényén, közvetlenül este kilenc órai megérkezését követően arról beszélt, hogy pártja számára a két mandátum “kifejezetten siker”, a három a “csodával határos lenne”.

Kijelentette, nem az MSZP és az Együtt-PM az ellenfele, hanem a Fidesz-KDNP, amely miatt – mint fogalmazott – “nehezebben élhető ez az ország mint ahogyan élhetnénk”. Nekünk nem a baloldali pártokhoz, hanem az országhoz kell mérni magunkat – mondta Gyurcsány Ferenc.

Kerék-Bárczy: Ez nem szerelemkérdés

Kerék-Bárczy Szabolcs, aki ötödik a listán, valamint a párt elnökségének a tagja a Hír24 kérdésére elmondta, visszafogott az öröm, nincs végeredmény. “Abszolút bizakodóak vagyunk, az már nem kérdés, hogy benn vagyunk, az a kérdés, hogy mennyivel.” Az alacsony részvételnek nem örül, a sikert annak köszönhetik, hogy hitelesen politizálnak. Elmondja még, hogy egyelőre korai az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatos esélyeket latolgatni, de “nekünk demokratáknak nem szabad egymást bántani.”

A DK-s főpolgármester-jelöltről azonban még nem akart beszélni Kerék-Bárczy.

“Új nap kezdődik holnap”, mondta de szerinte azt a választók döntik el, hogy a DK bejelentkezett-e a baloldal vezető szerepére.

Két év után most először mérettette meg magát egyedül a DK, le kell ülni a többi demokrata erővel a tárgyalóasztalhoz ősz előtt, ez a jövőbeni terv.

Szanyi “lottószámokkal bíbelődő” Tibor egy korábbi interjújában azt mondta, csak az MSZP-nek lenne helye szerinte a baloldali frakcióban, mert ők az igazi szocialisták, Kerék-Bárczy erre csak annyit mondott, balközép frakcióban készülnek. “Ez nem szerelemről szól, hogy ki hol politizál és kivel működik együtt”, a nemzeti érdekeket fogják képviselni, illetve az unió megújításáért, megreformálásáért fognak dolgozni.

Az eredményvárásról tudósításunkat percről percre itt olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik