Belföld

Orbán: az emberek féltik a hazájukat az EU-tól

A kormányfő ezt szombaton a Hír TV P8 című műsorában mondta, ahol arról is szólt, hogy a Fidesz-KDNP akár Európa-rekordot jelentő eredményt is elérhet a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson. Bejelentette egyúttal: nem támogatják, hogy a néppárti csúcsjelölt, Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke.

Orbán Viktor az interjúban az akác ügyét megemlítve beszélt arról, hogy azért érzi veszélyben magát az ember egy ilyen esetnél, mert azt látja: egy “tőlünk távolabb lévő, általunk pontosan meg nem értett logika szerint működő hatalom egyszer csak beleavatkozik az életünkbe egy számunkra nem felfogható érv és jogosultság alapján”. Ezért tartja megalapozottnak azt az érzést, hogy az emberek féltik hazájukat az uniótól, annak “illetéktelen beavatkozásaitól”, aminek egyik kirívó példája az akác.

Mint mondta, “elfogadhatatlan, hogy valaki, aki nem itt él velünk, nem magyar, nem osztozik a sorsunkban, nem ezek alatt a fák alatt hűsöl, nem ezekkel a fákkal tüzel, nem ezeknek a fáknak szedi a termését (…), az megmondja nekünk, hogy itt milyen fa nőjön. Ez egy beteges dolog.” Megállapítása szerint az EU egy erősen elkötelezett nemzeti kormánnyal jó az országnak, ám ha az unió egy “internacionalista kormánnyal” párosul, abból nagy baj lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik