Belföld

Késnek a vonatok a vihar miatt

Több vasútvonalon is késéseket okozott az átvonuló vihar - közölte a Mávinform.

A Budapest-Hatvan vasútvonalon Isaszeg és Gödöllő állomás között a vihar miatt az egyik vágány felett tartós zárlat keletkezett és a vezeték megrogyott. Ezért csak egy vágányon, váltakozó irányban közlekednek a vonatok a helyreállításig. Ugyanitt korábban villámcsapás miatt elromlott a biztosítóberendezés, de ezt helyreállították.

Debrecen közelében a késve érkező szerelvények visszafordítása néhány vonat késését okozza – írta a Mávinform. A Hatvan-Újszász-Szolnok vonalon Jászfényszaru és Hatvan között szintén elromlott a biztosítóberendezés, ezért egyszerre csak egy vonat lehet kint a két állomás között. Váltakozó irányban közlekednek a szerelvények, illetve a szomszéd állomáson várakoznak. Itt is előfordulhatnak 15-20 perces késések a közlekedésben.

Gyula és Kötegyán között az egyik személyszállító vonat meghibásodott, emiatt a vonalon vonatpótló buszok szállították az utasokat. A vonatot elvontatták, így újra megindulhatott a vasúti közlekedés, a menetrend várhatóan csak késő este állhat helyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik