Belföld

Potencianövelőt árulnak volt miniszterek

Az atv.hu utánajárt, milyen cég lehet, amely gyógyító szuperélelmeket ajánl, csapatában pedig egykori miniszterek, államtitkárok, képviselők dolgoznak.

A cég szerint termékei csökkentik a vérnyomást, javítják az emésztést, csillapítják a fájdalmat, növelik a potenciát, és még egy sor más pozitív hatásuk igazolt klinikailag. A kezdőcsomag csak 670 euró, de van 1000 eurós is. Lehet csatlakozni fogyasztóként, üzleti partnerként.

Az újságíró nem titkolja, hogy az ATV szerkesztője, mégis elárulják neki, hogy Kökény Mihályon és Székely Tamáson (volt egészségügyi miniszterek – a szerk.) kívül még hét volt miniszter van a rendszerben. A beszélgetés közben a cég vezető munkatársaként be is mutatják neki Lamperth Mónikát (volt belügy- és önkormányzati miniszter).

Székely Tamás később a riporternek azt mondta, valóban benne volt a projektben, de megszakadt a kapcsolat, nem azért, mert nem jó üzlet, hanem mert másként alakult az élete. Kökény Mihály is megerősíti, hogy korábban ajánlott embereket a hálózatba, de most nem aktív, mert külföldön dolgozik. Az ATV riportere szerint Herényi Károly (MDF egykori ügyvezető elnöke) jelenleg is aktívan szervezi az új belépőket.

A hálózatépítésről több vezető szocialista is hallott, már másfél éve feltűntek volt politikusok a cég termékeivel. A választások óta új lendületet kapott a tevékenység. Némelyek botránytól tartanak. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tavaly ősszel eljárást indított a céggel szemben, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH szerint a különböző nevű étrend-kiegészítőket „számos olyan egészségre ható tulajdonsággal, gyógyhatásra utaló állítással és egyéb kiemelt, speciális tulajdonságokkal népszerűsítették, amelyek valószínűsíthetően nem felelnek meg az élelmiszerek tekintetében irányadó ágazati rendelkezéseknek, illetve a kereskedelmi kommunikációra vonatkozó előírásoknak, valamint vélhetően nem megalapozottan alkalmaztak piacelsőségi állításokat”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik