Belföld

Meglepő név az Orbán-kormányban

A Teva Gyógyszergyár vezetője, Szabó László lehet az új kormány külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkára – értesült a Portfolio.hu. Felforgatnák a külügyet, hét államtitkársággal működő csúcsminisztériumot hozhatnak létre.

A külügyminiszter Navracsics Tibor lesz, és nevében is megújul a tárca – Külgazdasági és Külügyminisztériumnak fogják hívni. A Portfolio.hu több forrásból úgy értesült, hogy a kétoldalú külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkár a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója, Szabó László lehet, Szijjártó Péter pedig parlamenti államtitkár lenne. A gazdasági portál azonban hozzátette, hogy Szabó László sajtómunkatársa nem erősítette meg az értesülést.

A külügyminisztériumhoz érkezhet Mikola István is, aki a nemzetközi szervezetekkel folytatott kapcsolatokért felelős államtitkárságot fogja vezetni. A Figyelő szerint a nemzetgazdasági tárcától is kerülnének feladatok a külügyhöz. A hetilap úgy tudja, hogy ősztől Szijjártó Péter venné át a külügy irányítását, mivel Navracsics Tibor uniós biztosként folytatná, de a Portfolio.hu szerint ez nem túl valószínű, azért sem, mert egyéni körzetet nyert Veszprémben, és itt új választásokat kellene kiírni, ha Brüsszelben kapna pozíciót.

surveys & polls

Ajánlott videó

Olvasói sztorik