Belföld

Hegedűs Zsuzsa csibéket osztott

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány az ózdi kistérségben három településen összesen csaknem ötszáz családnak adott állatokat és a nevelésükhöz szükséges tápot.

Ebben az évben 28 településen összesen 2028 rászoruló család kap vetőmagot, malacot, csirkét és kacsát – mondta el Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, az alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-nek.

Csütörtökön Borsodnádasdon, Borsodbótán és Ózd Farkaslyuk városrészében osztottak ki összesen 496 rászoruló családnak együttesen több mint 17 ezer csibét. A családok az állatok neveléséhez 40 kilogramm tápot is átvehettek.

Azok a települések pályázhattak a támogatásra, ahol valamennyi halmozottan hátrányos helyzetű család benne van a programban. Az alapítvány hamarosan Békés megyei hátrányos helyzetű településeken folytatja az akciót.

Az alapítvány három évvel ezelőtt 300 település több mint 15 ezer családját támogatta vetőmaggal, élőállattal, 2012-ben 204 település majdnem 13 ezer család jelentkezet az alapítványi támogatásra, az elmúlt évben pedig 83 település 7455 családját támogatták, idén pedig mintegy hétezer családot támogatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik