Belföld

Bematricázva ordítozott ezer kisdiák

Önkormányzat + cukiság? Simán! Guiness-rekord született Budán.

“Úúúúú! Ott egy drón!” Egyszerre ijesztő és végtelenül cuki ilyesmit hallani egy tízéves szájából, főleg, miután több százan ordították ugyanezt a Mechwart ligetben a csütörtöki harminc fokban. Összesen ezren gyűltek össze, hogy matricaragasztással kerüljenek be a Guiness-rekorderek közé.

Volt az eseménynek némi lokálpatrióta bukéja, még szerencse, hogy a főszereplők valószínűleg azt sem tudják, mi az. Láng Zsolt polgármester szónokolt ugyanis, a matricázható mesekönyv pedig a második kerület csodáiról szólt, ebből énekeltek a gyerekek a kalákás Gryllus Dániel vezényletével. A dalban felbukkant például a Mechwart liget és a Széll Kálmán tér. Háromszor énekelték el, az utolsót valószínűleg már inkább a sajtó kedvéért nyomták le, aztán gyorsan feleresztették a drónt, mielőtt a gyerekek megunják az egészet.

Maga a művelet egyszerű volt: az ezer gyerek összerendeződött a Guiness-biztos kedvéért, aki tömegbecsült, majd vezényszóra kiszedték a könyv tizenegyedik oldaláról a kerület címerének matricáját és a könyv elejére ragasztották. Még egy kis dal polgármesterestül, majd mindenki vissza a hivatalba/iskolába a gyerekeket a zebráról durván ledudáló ideges taxisokon át.

Politika és másodikkerület-fétis ide vagy oda, az egész akkor is nagyon cuki volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik