Belföld

Vadászat: vizsgálatot kezdeményeznek Lázár ellen

Az Együtt-PM vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Lázár Jánossal szemben, mert szerintük legális jövedelméből nem tudna egy 20 millió forintos vadászatot fedezni.

Ez az ügy ismét felveti, hogy a vagyonnyilatkozatokban a fideszes politikusok nem tüntetik fel megfelelően jövedelmüket, vagyonukat. Lehetetlen, hogy abból a jövedelemből, amit legálisan kapnak, ilyen életvitelt fenn tudjanak tartani. Lázár János bruttó fizetése másfél millió forint, ami nagyjából nettó egymillió forint, ez a vadászat tehát a kétéves teljes nettó fizetését viszi el – fejtette ki Juhász Péter, az Együtt-PM Szövetség társelnöke.

A pártszövetség Lázár Jánossal szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez, hogy derüljön ki, honnan származik az a jövedelme, amelyből egy ilyen vadászatot megengedhet magának. Juhász Péter felszólította a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, számoljon el a nyilvánosság előtt, mely jövedelmét nem vallja be, és ezek miért nem szerepelnek a vagyonnyilatkozatában – közölte.

Az Átlatszo.hu szerdán írta, hogy Lázár János 23 millió forintért rendelt csehországi fácánvadászatot, vagyonnyilatkozata szerint viszont ennyi készpénzzel nem is rendelkezik. Az államtitkár később azt mondta az MTI-nek: többen, közösen fizetik annak a vadászatnak a költségeit, amelyen részt vesz. Így nincs ellentmondás a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a felmerülő kiadások között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik