Belföld

Utcafórumot tartott Lázár János

Lázár János szerint az emberek életét közvetlenül befolyásoló tétje van annak, hogy kik képviselik az országot az Európai Parlamentben. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerdán Makón, egy játszótér szomszédságában tartott utcafórumon mintegy száz ember előtt azt kérte a választóktól, hogy olyan emberekre adják a voksukat, akik képesek kiállni, harcolni és akár konfliktusokat is vállalni az ország érdekeiért.

“Az az érdekünk, hogy erős nemzeti érdekképviseletünk legyen Brüsszelben.” Ez részben a szavazók felelőssége azzal, hogy kit küldenek a parlamentbe, és részben a kormányé, hogy kit jelöl az Európai Bizottság tagjává – hangsúlyozta a politikus.

“A korábbi éveknél erősebb csapattal kell fölvonulnunk, mert sokkal nagyobb a tét” – mondta Lázár János.

A politikus emlékeztetett arra, hogy 2004-ben Magyarország uniós belépése mellett érvelt, és mai is így tenne, de valószínűleg más megfontolások alapján, mint tíz esztendeje. Akkor még kevesen értették azt, hogy “függetlenségünk és önrendelkezésünk egy jelentős részéről kell lemondani az uniós tagsággal”, és az emberek mindennapi életét érdemben befolyásoló döntések születnek Brüsszelben.

Az, hogy egy vállalkozás milyen feltételek mellett működhet, egy éttermet hogyan lehet megnyitni, vagy éppen milyen fejlesztések valósulhatnak meg, részben függ a brüsszeli bürokráciától és azoktól a forrásoktól is, amelyek onnan érkeznek – hangsúlyozta az államtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik