Belföld

Majdnem leégett Habony belvárosi lakása

Orbán Viktor tanácsadója rendszeresen feltűnik egy V. kerületi műemlékvédelmi háznál. A Magyar Narancs utánajárt, mi köze van az ingatlanhoz.

Orbán Viktor tanácsadója egy 183 nm-es lakást használ a Szerb utcában hosszú évek óta – írja legfrissebb számában a Magyar Narancs. A tulajdoni lap szerint Habony Árpádnak nincs köze a Szerb utcai bérházban található I. emeleti önkormányzati ingatlanhoz, és a kapucsengőn is más név szerepel, mégis a lapnak nyilatkozó ott lakók nap mint nap ott látják.

A Narancs szerint a kapucsengőn Halkó Gabriella neve olvasható. Halkó – aki Jákós László volt élettársa – ő volt a 841 millió forint közpénzből legyártott Marslakók sorozat producere és a gyártó cég vezetője.

A lap meg is kereste Halkó Gabriellát telefonon, hogy valóban ő használja-e a Szerb utcai lakást, illetve pályázat útján jutott-e hozzá, és mennyit fizet a használatért. Halkó telefonon tagadta, hogy bármilyen köze lenne az ingatlanhoz, illetve bármilyen önkormányzati lakást bérelne.

Az Index úgy tudja, hogy a 2006 tavaszán, nem sokkal az akkori országgyűlési választás után tűz is volt a lakásban. Úgy tudjuk, hogy az egész bérházat veszélyeztető baleset a lakáshoz tartozó szauna miatt történt. A tűzesethez a tűzoltók is kivonultak, de a tűz nyomait néhány napon belül eltüntették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik