Belföld

Nincs kémhatás a Jobbikban

A Jobbik elnöke szerint koholt vádakat fogalmaztak meg európai parlamenti képviselőjükkel szemben. A nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésén – Vona Gábor szerint – nem mutattak be olyan bizonyítékot, amely alátámasztaná, hogy Kovács Béla kémkedett, ezért az EP-képviselő ártatlan. A pártelnök nevetségesnek nevezte a kémvádat, hiszen Kovács Béla nyilvánosan foglalkozott Oroszországot érintő energetikai kérdésekkel, találkozott orosz politikusokkal, diplomatákkal, mert ez volt a feladata. Vona egyértelművé tette, nem léptetik vissza Kovács Bélát.

A pártelnök gyanúsnak nevezte az időzítést. Szerinte a Fidesz nem Kovács Béla-ügyet, hanem egy Vona Gábor-, illetve egy Jobbik-ügyet akar, de ez nem fog sikerülni. Ha Kovács Béla valóban kémkedett volna, akkor őt „mint áldozatot” tájékoztatni kellett volna, és bemutatni a bizonyítékokat, de ez nem történt meg. A pártelnök emlékeztetett rá, hogy nemzetbiztonsági szakemberek is elképesztőnek nevezték, hogy egy „kémet”, akit 2009 óta megfigyeltek, nem lelepleznek, hanem feljelentik, majd a hírt egy kormányhoz közeli napilapban tíz nappal az EP-választások előtt megszellőztetik. Vona Gábor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy hétfőn Kovács Béla „elfutott” az újságírói kérdések elől, de mint mondta, megérti az idegállapotát.

Vona Gábor hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában egy képzelt telefonbeszélgetést adott elő, amelyben Vlagyimir Putyin felhívja őt és megkérdezi, hogy betelepíthetnék-e Kovács Béla kémet a Jobbikba. Az atv.hu a hírszerzést belülről ismerő forrástól úgy értesült, hogy egy kém betelepítése nem így zajlik, és amennyiben ebben az esetben Kovács Béla valóban folytatott volna ilyen tevékenységet, akkor őt feltehetőleg már hosszú évekkel ezelőtt telepítették volna a pártba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik