Belföld

Gyurcsány: „…falat kell építeni a párt köré”

A DK elnöke és EP-listavezetője a hvg.hu-nak adott interjújában kijelentette, nem ért egyet az MSZP-vel és az Együttel abban, hogy le kell ülni vitázni a Jobbikkal. „Vagy köpködsz, vagy vitázol. Márpedig a Jobbik köpköd” – mondta Gyurcsány.

Többen azt mondják, hogy a radikális párt azért nőtt ekkorát április 6-ra, mert nem működött a köré épített karantén, amit most ki kell nyitni. Gyurcsány azonban úgy látja, pont ezért kell szorosabbra húzni a karantént, „falat kell építeni a párt köré”, mondta.

A tét a második erő

A május 25-i EP-választással kapcsolatosan a volt miniszterelnök megjegyezte, a Demokratikus Koalíció bejuthat, képviselőt küldhet Brüsszelbe. Gyurcsány korábban tett olyan megjegyzéseket, hogy ha ez nem jön össze, lemond, de most azt mondta, csak egy rendkívüli kongresszust hívnak össze, ahol mindenről és mindenkiről döntenek. „Ha elcsap a pártom, akkor valamilyen civil foglalkozás után fogok nézni” – tette hozzá.

Az őszi, önkormányzati választásokkal kapcsolatosan Gyurcsány csak annyit árult el, egy neve biztosan van, de még titkolja, hogy ki. De nem Vágó István az.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik