Belföld

Mindenkinek munkát, ha más nem a közfoglalkoztatásban

A kormány 2015 januárjától szeretne minden dolgozni képes embernek legalább közmunkát biztosítsani.

Az új kormány egyik legfontosabb feladata, hogy a kistelepüléseken élők számára munkát, lehetőséget kínáljon – erről Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár beszélt hétfőn, Csanádalbertin, a község képviselő-testületi ülésén.

Az MTI helyi tudósítása szerint a hódmezővásárhelyi képviselő elmondta, a kormány egyik kiemelt célja, hogy 2015 januárjától minden munkaképes korú, egészséges embernek legalább közmunkát biztosítson.

A most kezdődő uniós költségvetési ciklusban jelentős források állnak rendelkezésre a Kelet-Magyarországon és a kisebb településeken működő ipari tevékenységet végző kis- és közepes vállalkozások támogatására is – vázolta fel az elsődleges irányt az államtitkár, hozzátéve a falvakban élők munkába segítése kapcsán fontos a közösségi közlekedés fejlesztése, ami mint mondta „elsősorban nem pénzkérdés”.

A politikus mindezeken felül a földalapú támogatásokról és a szociális rendszer átalakításának szükségességéről is beszélt. Mindkét esetben egy igazságosabb rendszer kiépítése lenne a céljuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik