Belföld

Megúszta Lazáry a kokain-ügyet

A Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI) nem volt elég a videófelvétel, ahogy az sem, hogy kokaint találtak azon a hajón, ahol a videó készült. Az eljárást felfüggesztették.

A Nemzeti Nyomozóiroda elismerte, hogy a szombathelyi képviselők kapcsolatba kerültek a drogfogyasztással, de az eljárást felfüggesztették – írja a Nyugat.hu.

A lap birtokába került egy május 8-i keltezésű határozat az NNI-től, amivel gyakorlatilag leállították a nyomozást a szombathelyi drogügyként elhíresült feljelentésben.

A hatóság szerint a bűncselekmény elkövetése beigazolódott, a hajón ugyanis a szakértők kokain nyomait mutatták ki, a videoszakértő pedig megállapította a felvétel készítésének helyét.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint azonban nem bizonyítható, hogy Lazáry Viktor fideszes önkormányzati képviselő kapcsolatba került a kábítószerrel, és az sem, hogy róla készült a videofelvétel. A kábítószert szállító és azt átadó személyek kilétét sem sikerült kideríteniük, azt is kijelentik, hogy a nyomozás folytatásától sem várható eredmény.

De megjegyzik, ha az elévülési határidőn belül az elkövetők kilétét megállapítják, az eljárást folytatják.

A lap megkereste Czeglédi Zoltán MSZP-s politikust, aki a feljelentést tette. Czeglédy szerint az ügy tanulsága ennyi: szívj el egy füves cigit és rád ront a terrorelhárítás, kokainozz a haverjaiddal egy balatoni hajón, és nem történik semmi. A politikus hozzátette: panaszt tesz az eljárás felfüggesztése ellen, és igazsági antropológus szakértő kirendelését kéri, aki meg tudja állapítani, ki is van a felvételen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik