Belföld

Problémás a koronatanú: Molnár Gyulát felmenthetik

Egyetlen tanú vallomása támasztja alá a gyanúsítottak bűnösségét – őt azonban hamis tanúzás miatt elmarasztalták - írja a Népszabadság.

Tavaly hamis vád miatt elmarasztalták azt a férfit, akik az ügyészség koronatanúként szerepeltetett Molnár Gyula ügyében. Az ő vallomása nyomán kaphat nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést a korábbi újbudai MSZP-s polgármester – írja a Népszabadság. A Molnárt feljelentő koronatanút 2013 májusában „büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettében” jogerősen vétkesnek találták, és háromszázezer forint pénzbírsággal sújtották.

Molnárt, továbbá Lakos Imrét, a kerület alpolgármesterét és egy ügyvédet 2011-ben hivatali visszaéléssel gyanúsították meg: a vád szerint a politikusok pozíciójukat felhasználva érték el, hogy egy 38 hektáros terület újbudai területet Leisztinger Tamás cége vehessen meg.

A politikust első fokon felmentették. A Fővárosi Ítélőtábla később azonban hivatali visszaélésért nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Molnárt.

A lap által megkérdezett jogászok szerint nagyon körültekintőnek kell lenni, ha egyetlen tanú vallomása támasztja alá a gyanúsítottak bűnösségét – ráadásul, mint kiderült, hamis tanúzás miatt elmarasztalt személyről van szó. Csakhogy ez a perben eddig nem került szóba.

A büntetőper a jövő héten a Kúrián folytatódik.


Molnár Gyula és Lakos Imre Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik