Belföld

Jön az igazi nyár

Vége az esős, szeles, hideg napoknak: a jövő hét közepén már 24-29 fok is lehet.

A meglehetősen viszontagságos időjárást, szélvihart és helyenként közel egyhavi összegnek megfelelő mennyiségű csapadékot hozó, Yvette mediterrán ciklon a következő napokban fokozatosan elgyengül fölöttünk – számol be az Időkép.

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon is jelentősen veszít erejéből a szél, és a hőmérséklet is jelentősen emelkedni kezd: a délután már 15 és 21 fokot is mérhetünk. Ugyanakkor még számíthatunk záporokra, valamint főként az ország északkeleti felén akár nagy területet érintően zivatarok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, kisebb méretű jég is kísérhet.

Vasárnapra már országszerte 20 fok köré melegszik a levegő, a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett azonban még többször erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok is több helyen előfordulhatnak az országban.

A jövő héten dél felől egyre szárazabb és melegebb légtömegek áramlanak fölénk, így napról-napra egyre több napsütésre számíthatunk, a záporok, zivatarok kialakulásának esélye pedig fokozatosan csökken. A várhatóan napos időt hozó szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul, csütörtökön pedig akár 30 fokra is melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Akkor mehet a buli?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik