Belföld

Bajnai harci díszben öklöz és Gyurcsánynak ír

Kigombolja a zakót, megigazítja a nyakkendőt, felhúzza a nadrágszárat és felveszi azt a tartást, amiben a kapus védeni készül egy 11-est. Kapu nincs, de felnéz – arcára uniós és magyar zászló festve –, elrugaszkodik és öklöz, majd messzire rúgja a labdát.

A mottó: „Meg kell védenünk Magyarországot az öngóloktól is!”

Bajnai Gordon közben nemcsak a videót, hanem azt a levelet is közzétette, amelyet Gyurcsánynak írt válaszul arra, amit a DK elnöke hozzá és az MSZP elnökéhez “a Gaudi-Nagy-féle szégyenletes akció másnapján” intézett. A szövetség vezetője úgy látja, hogy a Jobbik, ha át is lépett egy határt, “semmilyen újdonsággal nem szolgált”.

“Tegyük világossá: a Jobbik elutasításában nincs közöttünk különbség, tehát a célokban egyetértünk, vitánk az eszközök kapcsán van. A cél nyilvánvalóan az, hogy a szélsőséges Jobbik gyengüljön, a demokratikus közösség pedig erősödjön. Ezt kell elérnünk ahhoz, hogy amikor a Fidesz kormány összeomlik, ne legyen kétséges: a megújult demokratikus oldal lép a helyére, nem pedig az Orbánnál is szélsőségesebb Vona Gábor” – írta Bajnai, aki továbbra is úgy véli: nyílt vita kell a Jobbik ellen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik