Belföld

Közgyűlés Vásárhelyen: a Tram Train is téma lesz jövő hónapban

Csak nevében volt rendkívüli a csütörtöki közgyűlés Vásárhelyen, határidős döntésekben kellett határozni.

A Civil Törvény változása miatt módosítani kell május végéig az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok alapító okiratát, hogy a közhasznúság megmaradjon. A testület a Hódmenza, a Szerdahelyi, a Városellátó és a Lakópark ügyében és a Vásárhely Sportjáért Alapítvány esetében is elfogadta a módosítást.

Az Enternet kivált az Enterhódból így ott tisztújítás vált esedékessé, valamint 25 részvényt is vásároltak. Az elnökséget Zakar Péter, Rapcsák András és Kutasi Levente, a Felügyelőbizottságot pedig Gyömrő Molnár Imre, Benkő Zsolt és Vágó János alkotja.

Emellett támogatást szavaztak meg két városrészi naphoz. A susáni napot május 24-én rendezik, 307 ezret kértek a várostól a megnyert pályázat mellé, míg a Hódtói Gyereknap, amely június 1-én lesz, 346 ezer forintot kap támogatásként.

A következő, már rendes közgyűlés június 5-én csütörtökön lesz reggel 8 és 13 óra között. 14 órától közmeghallgatás következik, ahová, dr. Kovács László javaslatára elfogadták, hogy a lakosság a Tram-Train-nel kapcsolatban is tehet fel kérdéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik