Belföld

Deutsch Fidesz-mesterhármast vizionál

A mesterhármas elérésének közelében van a Fidesz-KDNP, amely az előző két európai parlamenti (EP-) választáson is a legtöbb szavazatot szerezte meg – hangsúlyozta csütörtökön Csornán Deutsch Tamás EP-képviselő.

Megjegyezte: a magyarországi eredményeken is múlhat, hogy a fej-fej mellett álló két nagy pártcsoport, a néppárti és a szocialista közül melyik szerzi a legtöbb mandátumot a brüsszeli döntéshozó testületben.

Tragikus baloldali életérzés

Mint mondta: az országgyűlési, az európai parlamenti és az önkormányzati választás abban a tekintetben összefügg, hogy azokon a magyar polgárok arról mondanak véleményt, merre haladjon az ország.     Deutsch Tamás kiemelte: az Európai Unió egy értékes együttműködés, amely nagy lehetőséget jelent Magyarország számára, de a kiaknázás előfeltétele a magyar érdekek képviselete.

Ezért nevezte tragikusnak azt a “baloldali életérzést”, hogy a kommunista múlt felemlegetésének elkerülése érdekében “minden megbeszélésen hallgatunk, (…) abból baj nem lehet”.

A következő időszak lényeges témájaként említette a földtörvény és az Erzsébet-utalvány rendszer megvédését, kiemelve, hogy a most futó hétéves uniós költségvetési ciklus új agrártámogatási rendszer működését hozza el, és ha nem állunk ki a magyar érdekekért, az mezőgazdaságból élő családok tíz- vagy százezreit érintheti hátrányosan.

A politikus szólt arról is: az elmúlt négy évben a kormányzat számos megváltoztathatatlannak gondolt, negatív folyamat ellen lépett fel. Deutsch Tamás hangot adott azon álláspontjának, hogy az utóbbi négy évben nem a kritizált törvények, hanem a különadók bevezetése miatt érték támadások a kormányt.

D-209, Őszöd, Kovács Béla

A kémkedéssel megvádolt Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügye kapcsán a politikus arról beszélt mintegy kétszáz fős hallgatósága előtt: ennél súlyosabb tettet közéleti szereplő nem követhet el.

Ha a vád bebizonyosodik, mondta, akkor az eddig a D-209-es ügy és az őszödi beszéd alkotta sor “egy olyan újabb döbbenetes eseménnyel bővül, amire ma igazából szavakat találni nehéz”, de következmények nélkül nem maradhat.

“Ez nem magányos elkövető esete, politikai közösség jelöltjéről van szó, egy politikai szervezet jelöltjéről” – tette hozzá, a Jobbikra és az MSZP-re célozva megjegyezve: az eset sokak számára világossá tette, hogy a mai magyar politikai valóság a “két pogány közt egy hazáért” történelemből ismert esete; “egyik 19, a másik egy híján 20”.

Az eseményen Gyopáros Alpár (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője kiemelte: az Orbán-kormány jó válaszokat adott a kihívásokra, amit az egyre javuló gazdasági mutatók is visszaigazolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik