Belföld

Deutsch lerántja a leplet a „bukott baloldalról”

Ha a magyar érdekekkel ellentétes törekvésekkel szemben mi magunk nem lépünk föl, senki sem fogja helyettünk megtenni – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdán Szegeden.

Nem a szervilizmus bajnokai járnak sikerrel a világban – mondta a Fidesz EP-listájának negyedik helyén szereplő politikus kampánygyűlésén, mintegy száz ember előtt.

A „bukott baloldal” képviselői – remélt politikai előnyök elérése érdekében – durva hazugságokkal igyekeztek ártani Magyarországnak, nem voltak képesek szembenézni a saját és politikai családjuk közelmúltbeli tetteivel, hibáival, ezért kompenzálnak, stréberebbek akarnak lenni a strébereknél – fogalmazott a politikus.

A fideszes képviselő kifejtette, hogy a Jobbikról ugyanolyan lesújtó a véleménye mint az MSZP-ről. „Az, hogy ők mennyit ártanak az országnak, igencsak hosszan sorolható” – mondta.

A gazdasági összeomlás szélén

A politikus kifejtette, Magyarország szinte a csodával határos módon tudta a gazdasági összeomlást elkerülni 2010-ben.

Nyolc év szocialista kormányzás alatt az unió két negatív rekordját állította föl az ország, melyet egy új belépő sem tudott azóta megdönteni. A 2004-es uniós csatlakozást követő hat évben folyamatosan romlott az ország gazdasági teljesítőképessége, emellett hét éven keresztül túlzottdeficit-eljárás alatt állt az ország. Ezzel Magyarország 2010-ben már a rendelkezésre álló fejlesztési források elvesztését kockázta – sorolta.

A második Orbán-kormány megalakulása óta 300 ezer új munkahely jött létre, amivel egy súlyos társadalmi hatásokkal járó folyamat szakadt meg – hangsúlyozta Deutsch Tamás, hozzátéve: továbbra is nemzetpolitikai célkitűzés, hogy aki dolgozni akar, az képzettségének és lehetőségeinek megfelelő munkahelyhez jusson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik