Belföld

Távozna Giró-Szász András

Nem ambicionálja tovább a kormányszóvivői posztot, már keresik az utódját. Ezzel együtt a kormányalakítás akár januárig is elhúzódhat.

A Népszabadság információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerint – a közelgő EP-választások és az azt követő önkormányzati választások miatt – kéthullámos kormányalakítás jöhet, a kisebb változásokkal együtt a folyamat akár januárig is eltarthat.

A lap információ szerint végleg eldőlt az is, hogy nem lesz külön egészségügyi minisztérium, marad államtitkári szinten az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül, az államtitkár, Szócska Miklós pedig őszig maradhat, ha Zombor Gábor elvállalja a feladatot. Ha a választás azonban Velkey Györgyre, a Kórházszövetség elnökére esik, akkor ő már június elején átveheti Szócska helyét.

Giró-Szász is menne, a külügy is változik

Németh Zsolt, aki jelenleg külügyi államtitkár, januárban Szapáry Györgyöt válthatja, aki jelenleg washingtoni nagykövet, addig is várhatóan a külügyi bizottság elnöke lesz Németh.

A Kormányzati Információs Központ vezetője, Giró-Szász András pedig nem ambicionálja tovább a kormányszóvivői posztot a lap forrásai szerint, „valamilyen szinten” már folyik a casting – írják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik