Belföld

Pelczné: „Nincs értelme vitázni”

A meghekkelt Orbán-plakát is téma volt Pelczné és Obersovszky között, tudniillik Karácsony Gergely és az Együtt-PM átragasztotta a plakáton az „üzenjük Brüsszelnek” feliratot, „üzenjük Viktornak”, nagyon várják vitára a Fideszt az EP-választás előtt.

„Szégyellni fogom magam”

Mielőtt válaszolhatna a politikus, Obersovszky megnyugtat minket: „levakarható volt a ráragasztás, nem sérült a plakát”. Pelczné szerint figyelemreméltó, ahogy az Együtt-PM igyekszik bekerülni a híradásokba, de ha ilyen politizálással kijut a párt Brüsszelbe, a politikusasszony szégyellni fogja magát.

Gyors ugrás. Kiderül, hogy az elmúlt négy évben csak a Fidesz állt ki a magyar érdekekért, az MSZP külföldről is a hazára támadt, a Jobbik meg nem igazán politizál, csak beszél odakinn. Értelme nincs.

„Mi az, amiben Magyarországot jobban kell tisztelnie az Európai Uniónak?” – teszi fel a kérdést a Obersovszky, innentől hosszú perceken át hallgathatjuk a választ, nincs műsorvezetői közbeszólás, csak összezavarná a gondolatmenetet.

Vita nem kell, tisztelni kell – üzenet itthonra és külföldre

Elismerés, tisztelet

Tisztelni kell minket például a túlzottdefficit-eljárás megszűnése miatt, amiben sem az Európai Unió, sem az Európai Bizottság nem volt partner, ezért saját utat választott hazánk a válságkezelésben. „Brüsszel kritikusan figyelt, amit megéreztek a szocialista politikusok, akik el is szaladtak Brüsszelbe panaszkodni. Mi azonban úgy kezeltük a válságot, hogy most már a bizottság is elismeri, megfelelőek az eredményeink. Ezért kérjük, hogy tiszteljenek bennünket, mert magukért beszélnek az eredményeink” – vázolta az elmúlt négy évet Pelczné Gál Ildikó. Kettős mércéről meg hallani sem akar a listavezető.

Nincs értelme a vitának

Miután a lényeges kérdéseket megbeszélték, fél perc maradt az adásból, az pont elég arra, hogy miért nem vitázik a Fidesz a többi párttal. Selmeczi Gabriella csak annyit mondana, hogy „csak”, de Pelczné azért kicsit kifejti a választ: „de miért mennénk el?”

A teljes videó, további gyöngyszemekkel itt tekinthető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik