Belföld

Az EP-elnöknek sem tetszik Sneider kinevezése

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke tudomásul veszi a demokratikus döntést, de nem tetszik neki, hogy a szkinhedmúltú jobbikos Sneider Tamást kedden az Országgyűlés alelnökévé választották.

Martin Schulz, aki az európai szocialisták jelöltje az Európai Bizottság élére a Euronews hírtévének nyilatkozva úgy fogalmazott, tisztában van azzal és tudomásul veszi, hogy a Jobbik képviselőjét demokratikus eljárás során választották az Országgyűlés alelnökévé.

A mindennapi problémákra kell koncentrálni

A német szociáldemokrata politikus hozzátette, ettől még nem tetszik neki, hogy “egy egykori szkinhed egy demokratikus parlament alelnöke az Európai Unióban”.

“Az ilyen emberek mögött álló ideológiát nem tekintem a magaménak, és egy hivatalos intézménynek nem kellene ilyen értékrendet képviselnie az Európai Unióban” – fogalmazott.

Martin Schulz arról is beszélt, hogy az Európai Unió úgy veheti fel a harcot a populistákkal, akkor nyerheti vissza a bizalmat, ha az emberek mindennapi problémáira összpontosít.

“Ha az emberek azt látják, hogy a gyermekük munkát talált, és a tagállami kormányok mellett Brüsszel is az ő gondjaikkal foglalkozik, akkor visszatér a bizalom és véget ér a populisták ideje – hangoztatta Schulz.

Adolf Hitler örökösei szégyent hozhatnak

Azzal kapcsolatban, hogy a német alkotmánybíróság eltörölte a bejutási küszöböt az európai parlamenti választásokon, úgy vélte, ha alacsony a részvétel, akkor a német szélsőjobboldal, a Német Nemzeti Demokrata Párt (NPD) is bejuthat az EP-be.

Németországban csak magas választási részvétellel lehet megakadályozni, hogy “Adolf Hitler ideológiájának örökösei” szégyent hozzanak Németországra a nemzetközi politikában – tette hozzá a szociáldemokrata csúcsjelölt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik