Belföld

Keserédes búcsú a középiskolától

Három iskolában ballagnak szombaton Vásárhelyen, ahol már nem ciki énekelni, hogy ballag már a vén diák"

A Bethlen, Németh László, és a Gregus ballagása maradt erre a szombatra Vásárhelyen. A belvárosban egy szem szabad parkoló sem maradt délelőttre. A Gregus ballagása fél tízkor kezdődött.

Négy osztályból – mechanika, elektronika, informatika és mezőgazdaság – összesen 98 diák vett búcsút intézményétől képletesen, mivel a legtöbben még jövőre is az iskolába fognak járni technikusképzőbe. A többiek azonnal a felsőfokú tanulmányokkal próbálkoznak, addig azonban még hátra van egy nagy megpróbáltatás, a hamarosan kezdődő vizsgák.

A négy osztály az iskola mindkét emeletét végigjárta, még egyszer utoljára, egységes fekete öltönyben, kosztümben és természetesen némileg elérzékenyült állapotban. Ilyenkor jó kicsit szentimentálisnak lenni, és látni azt, ma már nem ciki ha egy 18 éves fiatal énekli a klasszikus ballagási dalokat.

Vásárhely24 Facebook oldalán teljes fotógalériát mutatunk a ballagásról.

A búcsúzó nóták ezúttal nem voltak formabontóak, az ismert dalokat gyerekkórus adta elő a hangszóróból, ami alapvetően megalapozta a ballagás hagyománytisztelő rendezését.

A hatalmas csokrok a szülőknél landoltak, a ballagók a legszebb szálakkal vonultak fel, de olyan aranyos kiegészítőket is kaptak a virágok közé mint, plüss csacsi, maci, vagy traktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik