Belföld

Orbán földig rombolná a baloldalt

A miniszterelnök az elkövetkező időszakban nem akar kiegyezést a baloldallal, egyetlen olyan kérdés sincs, melyben engedne vetélytársainak, így a Fideszben mindenki biztosra veszi a „háborús politika" felpörgetését – tudta meg kormányzati forrásokból a hvg.hu

Bár a Fideszben többen is konszolidációt szeretnének, a hvg.hu úgy tudja, Orbán Viktor történelmi esélyként tekint az újabb kétharmados győzelemre, ezért egyetlen politikai vagy gazdasági célkitűzését sem adná fel. A Fideszben arra számítanak, hogy a Jobbik feltörése miatt az MSZP szétesik, majd a „centrális erőtér” jegyében a nemzeti radikális pártnak is nekimennek – tudta meg a hvg.hu.

A kormány egyik, neve elhallgatását kérő meghatározó személyisége is kizárta a konszolidáció lehetőségét, helyette a stabilizáció lesz a fontos. A miniszterelnök az április 6-i választás eredménye alapján ugyanis elszánt az eddigi, sok konfliktussal járó politika folytatásában.

A hvg.hu több forrása is elismerte, hogy a Fidesz vezetői valóban egy új rendszerként tekintenek az 2010 és 2014 között megszültetett alkotmány, kétharmados törvények és intézmények által meghatározott politikai-jogi, hivatali szerkezetre. De nyíltan beszéltek már arról is, hogy ehhez hozzászámítják a Fidesz-közelinek tartott médiavállalkozások, építőipari, energetikai, élelmiszeripari és mezőgazdasági cégek térfoglalását, illetve a kormány által új irányba terelt, államosított gazdasági ágazatokat is. A Fidesz vezetőit pedig a leginkább az érdekli, hogyan lehet fenntarthatóvá tenni ezt a rendszert, illetve garantálni a fennmaradását egy esetleges vesztes választás után is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik