Belföld

Vadászház épült Semjénéknek Gánton

A miniszterelnök-helyettes felesége a tulajdonosa annak a 30-45 milliót érő vadászháznak, amelynek Semjén Zsolt családtagjai a haszonélvezői, míg a helyiek szerint elsősorban a politikus használja az ingatlant, amelyhez közvetlen szálon nem is kapcsolódik – írja az Átlátszó.hu.

A földhivatali nyilvántartás szerint Semjénné Menus Erzsébet 2011. szeptember közepén vásárolta az 1932 négyzetméteres gánti telket, amelyre idén március elején jegyezték be a házat – derül ki az Átlátszó.hu cikkéből. Az újságírók elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a miniszterelnök-helyettes énektanárként és egyházzenészként tevékenykedő felesége milyen jövedelemből vette a telket, és építette rajta ezt a szép nagy házat. Az ingatlan értéke a környékbeli árak alapján valahol 30 és 45 millió forint között lehet.

A Semjén Zsolttól érkezett válasz szerint a gánti ingatlan három család: Semjénné Menus Erzsébet tulajdonában, illetve Georg Semjén-Vécsey (Svédország) és Dr. Semjén Miklósné ingyenes használatában van. Az ingatlan felépítéséhez a fedezetet a három család együtt biztosította. Ezért Georg Semjén-Vécsey részére Semjénné Menus Erzsébet családja lemondott teljes családi örökségéről 2011-ben kelt szerződésben, illetve közjegyzői okiratban Georg Semjén-Vécseynek és Dr. Semjén Miklósnénak ingyenes használati jogot biztosított az ingatlanra. Az ingatlan 176 négyzetméter, amelyet heti rendszerességgel használnak. Orbán Viktor helyettese fontosnak tartotta azt is megemlíteni, hogy „mindhárom család nemzedékek óta – mintegy fél évszázada – szorosan kötődik a kis vidéki településhez.”

Miután az Átlátszó.hu az örökségről való lemondás kérdését firtatta, kifejtették, hogy Semjén Zsolt és felesége házassági vagyonközösségben van. Georg Semjén-Vécsey részére történt örökségről való lemondás egy budai lakásingatlan vonatkozásában történt, még a ház építése előtt, 2011-ben. Az újabb válaszban Semjén jelezte, hogy az ingatlan szerepel Semjénné Menus Erzsébet hozzátartozói nem nyilvános vagyonnyilatkozatában.

A Felcsúttól csupán néhány kilométerre fekvő Gánt korábban a közéletben leginkább akkor vált híressé, hogy az Élet és Irodalom  Orbán Viktor édesapjának Orbán Győző gánti bányaipari vállalkozásáról írt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik