Belföld

Százezrekkel kárpótolná Tarlós a helyetteseit

A főváros gondoskodik róla, hogy Tarlós két helyettese a parlamenti mandátumuk megszűnése után se maradjon költségtérítés nélkül.

A Fővárosi Közgyűlés április 30-i ülésén a több mint száz tervezett napirendi pontból a 8. helyen tárgyalná azt a javaslatot, amely Bagdy Gábor és György István főpolgármester-helyettesek anyagi helyzetét rendezné – írja az Index. A két főpolgármester-helyettes eddig parlamenti képviselő is volt, de az új ciklusban már nem lesznek azok.

Bagdy és György, amíg megvolt az országgyűlési mandátumuk, nem vettek igénybe a fővárostól költségtérítést. Ám ez a megbízatásuk megszűnt, de ha a közgyűlésen múlik, akkor egy percig sem kell nélkülözniük, a pénzt ugyanis az országgyűlési megbízatásuk megszűnése utáni naptól kezdődően kapnák. Az Index cikke szerint egyébként mindketten kifejezetten kérték is a közgyűléstől költségátalány megállapítását, a kérelmeik benne vannak az előterjesztés mellékleteiben.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettesi illetménye 661 400 forint, György Istváné pedig 670 ezer forint. Tarlós azt javasolja a közgyűlésnek, hogy ezen felül költségtérítésként kapjanak még 20%-ot. Bagdy esetében ez havi 132 280 forintot jelent, György esetében pedig 134 ezret.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik