Belföld

Welsz volt üzlettársa jelent meg a Sólyomnál

Az új magyar légitársaságban megjelent vállalkozó pályafutását megszűnt és felszámolt cégek, valamint végrehajtások fémjelzik – derül ki a Népszabadságból. A Sólyom ügyvezetője szerint Kőris József egy hónapja már nem tulajdonos a holdingban.

A tulajdonos Sólyom Holdingban az alapító Vágó József helyén feltűnt egy eddig nem ismert név. Kőris József korábban közösen üzletelt a korábban a légitársaság megmentőjeként feltűnt, majd a Simon-ügyben hírhedtté vált, korábbi panamai ügyei miatt az Interpol által keresett és azóta elhunyt Welsz Tamással – írja a Népszabadság.

Lucsik János, a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. ügyvezető igazgatójának a Hír24-nek elküldött tájékoztatása szerint a Népszabadság valótlanul állította, hogy Kőris József a Sólyomban (a Sólyom Holding Kft-ben) tulajdonos. Azt azonban elismeri, hogy az említett üzletembernek egy hónapig volt részesedése a cégben, de már közel egy hónapja ez az állapot megszűnt.

A Népszabadság szerint Kőris nem túl látványos sikerrel üzletelt eddig – állapította meg a Népszabadság céginformációs adatokra támaszkodva. A legtöbbi cég, amelyben tulajdonosként vagy ügyvezetőként üzletelt, ma már nem működik, több felszámolást követően szűnt meg, a cégpapírok végrehajtások sokaságáról tanúskodnak.

Múlt héten csütörtökön írtuk meg, hogy a Sólyom ügyvezetője, Lucsik János nem adja fel, és új befektetők jelentkezését várja. Lucsik azt írta a cég honlapján, hogy maguk mögött hagyták az elmúlt hónapok nehézségeit, újult erővel küzdenek az álmok megvalósításáért, a magyar légitársaságért. „Őszintén bízom benne, hogy sokuk szívét megdobogtatják a jó hírek, és ezúttal is és a jövőben is számíthatunk honfitársaink biztató támogatására” – tette hozzá az ügyvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik