Belföld

Deutsch kiakadt a királyi többesen

Deutsch Tamás, aki a Fidesz mostani EP-listáján is befutó helyen van – Facebook-oldalán bírálta Heim Pétert.

„A rezsicsökkentéssel már elmentünk a falig – mondja nagyon okosba Heim Péter. “Elmentünk”. Annyira lenyűgöző ez a technokrata felsőbbrendűségbe ojtott pihe-puha királyi többes. “Elmentünk”. Te Peti, ha két, hiánypótló Századvéges alapkutatásod között van véletlenül másfél ráérő perced, áruld már el, kivel is slattyogtál te milyen falig rezsicsökkentésileg? Tudod Péterem, én már nagyon-nagyon régóta arra járok, de soha nem láttalak még mifelénk” – írta Deutsch.

„A rezsicsökkentéssel már elmentünk a falig: tovább nem lehet folytatni” – mondta korábban a Heti Válasznak a konzervatív közgazdász, jelezve, abban sem hisz, hogy bármilyen ágazatot nonprofittá kellene alakítani. „A profit minden gazdasági társaság működésében fontos szempont. Ha egy vállalat tisztességes versenyben profitra tesz szert, annak örülni kell, s arra kell ösztönözni, hogy azt beruházásokra fordítsa.” A nonprofit energiaszektor inkább baloldali gondolkodásmódra vall, ezért nem örül neki.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa korábban azt mondta, hogy csak a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási listáján szereplő jelöltek tudják képviselni a rezsicsökkentés politikáját Brüsszelben. Németh Szilárd szerint az új kormánynak meg kell majd küzdenie az EU-val, mert az unió néhány vezetője és bürokratája, “hatalmukon bőven túlterjeszkedve”, nem először “ugrott neki” a rezsicsökkentésnek.

Ahol nincsenek ilyen anarchista elemek

Nem fordulhatna elő ilyen lazaság a Mráz Ágoston-fémjelezte Nézőpont Intézettel – ők még a látszatát is elkerülnék annak, hogy kritizálják a kormányt – ahogy ez Pakssal kapcsolatban elő is fordult egy orosz hírügynökségi szöveg tekintetében – avagy hogy köpjük szembe saját magunkat. Hasonló ez ahhoz, amikor a Magyar Nemzet viszonyulása változott meg Dávid Ibolyához amiatt, mert hirtelen a Fidesz szövetségeséből ellenféllé vált. A jobboldali sajtó megélhetési hányada később fogja felfogni, milyen rossz lóra tett, amikor az igazság és a törleszkedés (ami nem egyenlő a lojalitással) közül az utóbbit választotta – íme egy illusztráció: „Szabad embernek nehéz lenni. A szabad ember gondolkodását ugyanis nem egzisztenciájához igazítja. Ezért sem tud a baloldali értelmiségi szabaddá válni. Ahogy a kormányok, rezsimek jönnek-mennek, úgy változik az egzisztencia is. Amit adnak, elvehetik.” – Megadja Gábor (Jobbklikk-Konzervatórium-Kommentár -> KIM, 450,000 HUF / hó), “Libido dominandi”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik