Belföld

A Jobbik odacsapna a bizniszpártoknak

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a választás, népszavazás és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, személyes adattal visszaélés vétsége, valamint költségvetési csalás bűntette miatt tesznek feljelentést – tudósít az MTI.

Indoklása szerint több párt is gyanúba keveredett amiatt, hogy egymás között cserélgette a választópolgárok adatait. Beszédesnek nevezte, hogy noha ma lejár a határidő, az európai parlamenti választásokon tudomásuk szerint egyikük sem adott le ajánlóíveket, amiben az is közrejátszhat, hogy nincsenek közpénzek a rendszerben.

A jobbikos politikus egyúttal arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy zároltassa a gyanúba keveredett “bizniszpártok” számláit. Azt mondta, erre azért van szükség, hogy ha bebizonyosodik a törvénytelenség, akkor ne vesszen el a rajtuk lévő közpénz. Szilágyi György emellett azt is kérte, hogy foglalják le a gyanúba keveredett pártok ajánlóíveit a kilencvennapos megsemmisítési határidő előtt, nehogy emiatt hiúsuljon meg a nyomozás.

A képviselő kijelentette: az új parlamentnek változtatnia kell a választási törvényen, hogy megszűnjenek a visszaélési lehetőségek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik