Belföld

Kovács lemondott volna Mesterházy helyében

Kovács László szerint, ha felajánlotta volna lemondását Mesterházy Attila, akkor valószínűleg azt mondta volna neki a választmány, hogy “most ne”.

Az, hogy az EP-választásokon különindulnak a baloldali pártok Kovács László szerint nem hordozza magában a veszélyt, hogy megoszlanak a szavazatok a Fidesszel szemben. Ezt a tisztán listás szavazással indokolta. Az összes párt 21 helyen osztozik majd.

Kovács a műsorban megjegyezte: az országgyűlési választáson nagy eredmény volt, hogy minden egyéni választókerületben egy közös baloldali jelölt indult, jó néhány helyen sikerült is mandátumot szerezni. A politikus hozzátette, hogy így az EP-választáson kiderülhet, hogy a három párt különindulva mennyi szavazatot gyűjt a saját listáján.

Kovács László 1998. szeptemberétől 2004. októberéig volt az MSZP elnöke. Már 2004 júliusában, az elbukott EP-választás után közölte, hogy lemond a pártelnökségről.

Mesterházy egyébként a Népszabadságnak adott szerdai interjújában úgy fogalmazott a lemondás kérdéséről, hogy néha nehezebb továbbcsinálni, mint abbahagyni. “Minden kritikát elfogadok és megfogadok, de szerintem ebben a speciális helyzetben sokkal nagyobb kárt okoztunk volna, ha nem visszük tovább a folyamatot” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik