Belföld

A BKK szerint nem alázták meg az autista lányt

A BKK közlése szerint csak kitaláció, hogy az ellenőrök belekötöttek egy autista lányba.

Kapcsolódó cikkek

Még márciusban írtunk arról, hogy a BKV-Figyelő blogra megírt történet szerint az ellenőrök megfenyegettek és gyogyósnak neveztek egy autista lányt.

A BKK csütörtöki közlése szerint ezt az esetet alaposan kivizsgálták, és arra jutottak, nem történhetett meg az eset. A pótdíjnyilvántartó rendszerben a jelzett napon négy Barbara keresztnevű utast találtak, közülük csak egy személy utazott autóbuszon, a 107E jelzésű járaton, akit a BKK jegyellenőre 12:29-kor pótdíjazott.

“A blogon megjelentekkel ellentétben azonban ez a hölgy nem rendelkezett érvényes jeggyel vagy bérlettel, a pótdíjazás sem a Bosnyák térnél, hanem a Ferenciek tere–Blaha Lujza tér megálló között történt, szóváltás, atrocitás nélkül” – írják. Hozzáteszik, hogy a pótdíjazott hölgynél “munkatársunk nem tapasztalt az átlagostól eltérő viselkedést, ráadásul nem szállította le, így továbbra is az autóbuszon utazhatott”.

Még a vizsgálat előtt a BKK szerette volna, ha a történet főszereplője felveszi velük a kapcsolatot, ehhez a sajtó és a blog segítségét is kérték, ám a történetet beküldő barát vagy az állítólagos sértett nem jelentkezett. A cég szerint “a tények és az állítólagos sértett távolmaradása ebben az esetben azt bizonyítja, hogy kitalált történettel állhatunk szemben, ez pedig egyértelműen alkalmas arra, hogy a Budapesti Közlekedési Központ jó hírnevét megsértse”. A BKK hivatalosan is helyreigazítást kért a BKV-Figyelő blog szerkesztőjétől, mert szerintük a közvélemény szemében olyan kép alakulhatott ki a BKK jegyellenőreiről, hogy adott esetben megalázó eljárást alkalmaznak az autizmussal, illetve az egyéb fogyatékkal élőkkel szemben, és az utasok személyiségi jogait sértő módon végzik munkájukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik