Belföld

“Orbán Viktort én már nem fogom megnevelni…”

Az egykor általa irányított párt megújításáról úgy vélekedett, hogy “nemcsak a lányokat, az ágyakat is kell cserélni”. Az MSZP volt országgyűlési képviselője szerint az új MSZP-t haladás közben kell összeszerelni, nem szabad mindent a külső körülményekre fogni, mert ha csak ezt teszik, azzal azt üzenik az embereknek, hogy 2018-ban is ez lesz. A változás ebben a helyzetben nem destabilizál, hanem azt az ígéri, hogy lehet győzni, változatlan körülmények között is – tette hozzá.

“Orbán Viktort én már nem fogom megnevelni, meg gondolom más sem, ezért kell magunkkal foglalkozni” – fogalmazott Lendvai Ildikó, aki szerint a választáson nagyon kikapott az MSZP, de az egész pártrendszer megmutatta, hogy recseg-ropog és  annyiban a Fidesz is csődöt mondott, hogy azt hitte, ha átveszi a Jobbik retorikáját, tarolni fog. Nem így történt.

A baloldal megújításához először ki kell söpörni a koszt a szőnyeg alól, elő kell szedni a lejátszatlan vitákat, át kell nézni a belső működési elvet, újra kell rendezni a kapcsolatokat a külvilággal – mondta Lendvai Ildikó, aki a parlament eljelentéktelenedésére számít. Szerinte más közéleti terepeken kell megmutatniuk magukat a pártoknak, mert a kormány még tovább fogja növeli a szociális feszültségeket, ezért útjára kell indítani mozgalmakat, amelyek gyakorlatban segítenek az embereknek.

Lendvai Ildikó elmondta: nagy dilemma az MSZP-ben, hogy mit kell eltanulni a Fidesztől és a Jobbiktól és mit nem szabad. Szerinte közösségeket kell építeni, de nem szabad eltanulni a Fidesztől a vezérelvűséget, a Jobbiktól pedig a rendpártiságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik