Belföld

Választás 2014: Honnan származnak a hamis aláírások?

A választások előtt nem sokkal Marek Bertram politológus-hallgató azzal állt a nyilvánosság elé, hogy az MCP másolta az ajánlóíveket. Ezt követően Szigetvári Viktor bejelentette, a választási szervekhez és a rendőrséghez fordul az ötpárti ellenzéki szövetség

A gyanú alapján a hamisítás tíz választókerületet és tíz pártot érint: az Új Magyarország Pártot, az Új Dimenzió Pártot, a Kisgazdapárt-MIÉP választási szövetséget, a Szabad Választók Párját, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját, a Sportos és Egészséges Magyarországért Pártot, a Magyarországi Cigány Pártot, az Összefogás Pártot, az Elégedetlenek Pártját, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösséget.

A Most Mozgalom pedig a másolt ajánlóívek nyomába eredt és felkereste a papíron szereplő embereket, tudnak-e arról, hogy aláírtak az adott pártnak vagy hamisították a nevüket, címüket és a személyes adataikat.

A Magyarországi Cigány Párt ívein szereplőkhöz csöngettek be, voltak olyanok, akik azt állították, hogy ők csak a Szili Katalin-féle KTI-nek írtak alá, de olyan is akadt, aki a szervezettől tudta meg, hogy ajánlott valakit a választások előtt. Ő azt mondta, az adatai rendben vannak, de az ő aláírása nem így néz ki és a személyi száma sem ez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik