Belföld

„Nem lehet félig Horn Gyulának lenni”

Az MSZP politikusa tévedésnek tartja, hogy a baloldalnak egy másik Orbán Viktorra van szüksége, aki számos elvesztett választás után sem akar lemondani. Braun Róbert az ATV Egyenes Beszéd című műsorában utalt arra, hogy Mesterházy Attila példaképe, Horn Gyula 1998-ban felajánlotta a lemondását. „Nem lehet félig Horn Gyulának lenni” – fogalmazott, majd úgy vélte: a választási eredmény egyértelmű ítélet az MSZP-vel szemben, a vezető felelőssége ebben kiemelkedő.

Szerinte sokan sokfélét gondolnak a párton belül, de a többség változást szeretne, másnak kell lenniük, mint a Fidesz és másnak, mint régebbi önmaguk, mert arról már kimondták a választók, hogy abból nem kérnek. A múltat elemezni kell, de a jövőre kell gondolni, hiszen a 2018-as kampány már a választás másnapján elkezdődött. A választók arra kíváncsiak, milyen alternatívát tudnak felmutatni, mit tanultak az elmúlt négy évben – tette hozzá.

Braun Róbert a rendpárti baloldalt elfogadhatatlannak tartja, ő új baloldalt akar, ami személyében, programjában is mást kínál az embereknek. Nyitottabb, befogadóbb, megegyezésre képes baloldal és kiegyezés kell, meg kell akadályozni, hogy háborúzzanak egymással az emberek. Szerinte nem elég azt mondani, hogy az emberek éheznek, alternatívát kell kínálni, meg kell mutatni, mit, hogyan tennének. Sokan gondolják, hogy a változatlanság segíti az EP és az önkormányzati választást, de ő ebben nem hisz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik