Belföld

A világ legjobbjai között a Magyar Posta

Már nem is nagy újság. Öt éve nyeri a nemzetközi expressz szolgáltatás versenyében az első díjat.

A Magyar Posta az EMS (nemzetközi expressz szolgáltatás) 2013. évi magas színvonalú ellátásáért  elnyerte az Egyetemes Posta Egyesület (UPU) Arany fokozatú elismerését.

A világon 175 ország postai szolgáltatója tagja az Egyetemes Posta Egyesület EMS Kooperáció szervezetének. A tagországok közül, 2013-as teljesítménye alapján, a Magyar Postával együtt összesen négy ország érdemelte ki az Arany fokozatot.

A nemzetközi EMS szolgáltatás a nemzeti posták kétoldalú együttműködése keretében zajlik, amelynek során a posták egyszerre szolgáltatói és ügyfelei is egymásnak.

A nemzetközi expressz szolgáltatásoknál alapfeltétel, hogy az ügyfél globális minőséget kapjon. Azaz bármely célországba címezi a küldeményét – legyen az egy fejlett ország vagy gazdaságilag elmaradott – a szolgáltatás ugyanazt a minőséget nyújtsa. Az EMS Kooperáció szigorú sztenderdeket határoz meg és külső független szakértő – PricewaterhouseCoopers – méri a tagok teljesítményét.

A minőségi teljesítmény mérése mindig a célországba, azaz a Magyarországra külföldről beérkező küldemények kezelésére és kézbesítésére vonatkozik, melybe beletartozik a küldemények feldolgozása, a nyomon követhetőség, a gyors és szakszerű ügyfélszolgálat.

A Magyar Posta sikerének titka, hogy professzionálisan szervezi meg a küldemények útját, világszínvonalú logisztikai rendszer birtokosa, munkavállalói precízen kezelik a rájuk bízott küldeményeket. Ennek eredményeként mind a lakossági, mind a vállalati ügyfélkörtől érkező megbízások száma dinamikusan emelkedik – áll a Magyar Posta közleményében.

A Magyar Posta nemzetközi EMS szolgáltatási minősége hosszú évek óta az élvonalhoz tartozik. 2009 óta sorozatosan nyeri el az első helyezést, az Arany fokozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik